Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Krasavicee

24. 2. 2012 0:52
Ještě vymyslet, jak ochránit občany před nekvalitními zákony

a rozhodnutími poslanců a před nekvalitními lékaři ...

5 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 2. 2012 14:52
Re: Ještě vymyslet, jak ochránit občany před nekvalitními zákony

ochrana pred nekvalitnimi lekari je jednoducha - vyhybejte se jim

0 0
možnosti
M

myskamyska

23. 2. 2012 22:55
porodnice

Pan poslanec  se tvari jakoby v porodnicich se nikdy nic nemohlo stat, ja rodilo v porodnici, behem porodu se mimco zaseklo, ale nakonec se narodilo mimco. Bohuzel jeji postizeni bylo zrejme az po propusteni z porodnice, doslo ke kompresi mozkoveho kmene a tim  prisla o orofacialni motoriku a i doslo  k velke hypotonii bricha vcetne dychacich svalu. Byla dlouho sondovana, tezky reflux, dodneska neumi poradne dychat branici. A byla to VELKA porodnice. Byt panem poslancem a i jinymi, ptat se spis proc zeny chteji rodit doma? Je to doopravdy jejich pohodli?

4 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

24. 2. 2012 0:38
Re: porodnice

kdybyste rodila doma, tak by se to podle vás nestalo?

4 0
možnosti
ZM

zmat

23. 2. 2012 22:45
tohle už není o porodech doma,

to je o svobodě

4 0
možnosti
JB

JB001

23. 2. 2012 22:35
Z tohoto způsobu uvažování

mi běhá mráz po zádech. Bůh nás ochraňuj před těmi, kteří si myslí, že sami nejlíp vědí, co je pro člověka dobré a co ne :-(

9 0
možnosti
IX

IfčaX

23. 2. 2012 22:32
Přijde mi to jako nesmysl

Souhlasila bych s názorem, že porod doma NE. Tj. že by dejme tomu osvěta, či jak to nazvat, měla být napřena tímto směrem.

Ale trestní postih - to je úplně jiné kafe. Nějaký ten porod, kdy se do porodnice dojet opravdu nestihlo, se občas přihodí. Jak proboha by se rodičce dokazovalo, že to bylo úmyslně? A pokud by to úmyslně opravdu bylo, pak by tedy přesvědčená "domarodka" udělala nejspíš vše pro to, aby svůj úmysl utajila. Takže by nepozvala ani asistentku...

Tohle opravdu není cesta, jak dítě chránit - naopak.

5 0
možnosti
IB

isabell

23. 2. 2012 22:34
Re: Přijde mi to jako nesmysl

R^

0 0
možnosti
LW

luwi

23. 2. 2012 22:29
dalsi souvislosti

Nebudu polemizovat, ja osobne jsem take pro porod v nemocnici.

Nicmene podle toho, co jste nastinil, bude take treba zakazat interupce a kazdou tehotnou zenu kuracku, alkoholicku, narkomanku, apod. bude muset "spolecnost" izolovat od jeji drogy. Nakonec bude muset "spolecnost" take dohlizet na zdravy vyvoj ditete a dochazet do kazde rodiny, aby se zkontroloval jidelnicek a dostatek pohybu. Myslite to jiste dobre, ale me to celkove zni strasidelne.

3 0
možnosti
PH

petrph

23. 2. 2012 22:29
to by asi bylo moc tvrdý

Těžko bude zákon zakazovat rodičům jakoukoli nebezpečnou činnost s dětmi ,třeba ježdění na kolech po silnici, ježdění na lyžích, a podobně. Nakonec nejsou ani zcela formulované zákazy takové činnosti pro vysoce těhotné ženy. 

Takže - porody doma klidně.Plus tedy trvat na tom, že lékaři skutečně nejsou povinni takové porody na vyžádaní  doma provádět  protože to odporuje zásadám lege artis - tedy sám doktor by se vlastně při účasti na takovém porodu dopustil trestného činu, protože by zde postupoval jiným než lékařsky předepsaným způsobem. (Jiná věc je samozřejmě, pokud by tak činil v tísni, přivolaný  v případě nouze a pod).  Čili, rozhodnutí matky mít porod doma je na úrovni podepsání reversu, že se vzdává vědomě lékařské péče a na vlastní riziko. Pokud se nic nestane a dítě se narodí zdravé, je z toho venku.Pokud se dítěti něco stane, měla by si to odsedět..

2 0
možnosti
EK

Y.N

24. 2. 2012 16:54
Re: to by asi bylo moc tvrdý

A ten lékař co utrhl dítěti hlavičku při porodu šel taky sedět?

0 0
možnosti
A

Alka1

23. 2. 2012 22:26
A kdo nebojoval, není chlap..

proč mají potřebu se k tomuto vyjdřovat hlavně muži...?

Co si připustit, že život prostě nebyl, není a nebude nikdy 100%tně bezpečný? Že nebezpečí na jedince číhá nikoliv od narození, ale od početí. Nebezpečné pro plod je leccos již během těhotenství, takže nejlépe by asi bylo matku 24 hodn hlídat, zda se chová tak, aby plodu, budoucímu dítěti, neublížila ať nechtěně či záměrně.. Rozhodně je třeba těhotným zakázat řídit auto, cestovat hromadnou dopravou, chodit pěšky po městě, či za tmy, neboť vystavují plod významnému orožení,.

Že je to přitažené za vlasy...? Je, takhle to totiž dopadá, když se plete bezpečí a svoboda.. Ani porod v nemocnici nezaručí "dobrý výsledek".

Ztratili jsme (lidé obecně) pokoru životu, neumíme a nechcem přijímat i to nepříjemné, které nás pokoře učí a posunuje nás na duchovní cestě a protoj e  společnost na morální úrovni na jaké je.....(pro rýpaly, mám tři děti, všechny se narodily v porodnici - po povinném očkování bylo jedno přímo ohroženo na životě)

4 0
možnosti
LW

luwi

23. 2. 2012 22:30
Re: A kdo nebojoval, není chlap..

R^

0 0
možnosti
DM

dvdmchl

23. 2. 2012 22:21
A hned po porodu dítě očipovat.

Protože tak nejlépe ochráníme nového jedince naší společnosti. Když budeme vědět kde je a co zrovna dělá, nemůže se mu nic stát. A společnost tak nepříjde o ceného plátce a nákupčího.

Já teda raději svět kde si společnost nemyslí že jsou děti jejich majetkem, který musí chránit.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

24. 2. 2012 7:39
Re: A hned po porodu dítě očipovat.

Těmito bláboly jistě prospějete "své" straně prodomporod.Rv

0 0
možnosti
D

Dita_1

23. 2. 2012 22:14
Naprostý souhlas

Zatávám názor, že to, že jsem rodičem, mi nedává právo se svým dítětem svévolně zacházet - naopak, beru tím na sebe zodpovědnost za co nejlepší všestranný rozvoj člověka, kterého jsem přivedla na svět.

Karma.

1 0
možnosti
EK

Y.N

24. 2. 2012 16:57
Re: Naprostý souhlas

ÁmenRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Dětský lékař, politik zabývající se sociální a zdravotní tématikou, dříve náměstek ministra zdravotnictví, poslanec a nyní poslanec Evropského parlamentu za ODS.