Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stručně : kouření nikdo nezakazuje.Zatím.V kulturní společnosti není možné podnikat v oblasti,která škodí zdraví- není možné tedy nechat majitele pohostinství, jestli dovolí,nebo nedovolí kouřit v jeho provozovně,tedy zakázat kouření.Bez zákazu by se  nekouřilo v autobusech,nádražích,nemocnicích,zastavkách apod,což se dnes zdá normální i kuřákům.Kuřáci nejsou omezováni na svobodě,mohou svobodně vyjít na ulici a zakouřit si za hospodou

0 0
možnosti

No ,ono ani tak nejde o kouření,ale o pomalou přípravu ovčanů.

Nejprve zakážeme cigára ,potom bůček,pak hrubou mouku,věci které až tak moc nevadí a lidé se s tim jakž takž smíří.

Pak zavedeme cenzuru internetu,přece kvůli pedofilům,další bude shromažďování více než tří lidí,aby se neušlapali,lidé jsou přece tak hloupí musíme je chránit před jimi samotnými.

Pak zřídíme internační tábory pro ty kteři to nové doro v jejich zájmu nebudou chtit příjmout....

Pak najdeme nepřítele na ktereho to všechno svedeme,naposled to byli židi,posledních pár let sleduju jak na mně z médii každý den útočí muslim s bombou...

Kruh se pomalu uzavírá. Vážně je lidstvo tak hloupé? ?

0 0
možnosti

Tak on ten bucek nevadi nikomu, kdo je pobliz jeho jedlika, ze.

0 0
možnosti

Za bývalého režimu se říkalo že z alkoholu se živí armáda,z cigaret policie.Jak je to teď nevím,ale jedno je jisté že kuřáky by nejraději smetli z povrchu zemského ale narkomanům dávají jehly a stříkačky zararmo.Co je nebezpečnější-odhozený vajgl nebo použitá jehla a stříkačka?Už je dokonce zakazována e-cigareta, která dutá hlava vypotila takový nesmysl nevím.

0 0
možnosti
Foto

Pane doktore, ono je to tak trochu jinak. Občan si demokraticky a svobodně volí svoje poslance (i vy jste byl, předpokládám, svobodně zvolen do parlamentu EU). Ti pak, na základě mandátu co jim byl dán voliči, SVOBODNĚ hlasují o dalších "omezeních svobody". Ustanovují pravidla (regule) kterým se zpravidla říká zákony. A kontrolu pak provádějí  výkonné složky moci , mající k dispozici (opět zákonem dané) sankce. Tomu se zase říká REGULACE. Občan v tomto systému nerozhoduje  o kdejaké jednotlivosti.

Takový je demokratický mechanismus na úrovni "suverénního" člena EU. Proč ty uvozovky? Inu, i ten se, opět prostřednictvím svých občanů, zavázal k dodržování jistých pravidel (regulí).

Svobodné rozhodnutí občana je dáno primárně demokratickými pravidly, nikoli rozhodováním o tom, jak mají vypadat krabičky od cigaret.

PANE DOKTORE, NA PŮDĚ PARLAMENTU EVROPSKÉ UNIE JE VÁŠ RHODOS, TAM SE TUMLUJTE.

0 0
možnosti
Foto

Pane poslanče, myslím, že kladete smysluplné otázky a sám mám v tomto ohledu rozporuplné pocity. Coby člověk, který kouřil hodně a už rok a půl úspěšně abstinuje, a také jako člověk, který pracoval jako terapeut lidí závislých na alkoholu, si plně uvědomuji jednu zásadní terminologickou chybu: Neexistuje dělení alkohol, nikotin a drogy. Alkohol a nikotin jsou drogy a to drogy nebezpečnější, než leckteré zakázané (zdravotní následky kouření jsou prokazatelně horší než následky užívání čistého heroinu například, narkomané mají zdravotní problémy kvůli nečisté droze, způsobu aplikace apod.). A nyní se dostávám k otázce, kde vidím ten vnitřní rozpor, na nějž bych rád znal Vaši odpověď:

Píšete: "Jedním ze zásadních principů naší demokratické společnosti je svoboda jednotlivce a svoboda podnikání. Každý se může svobodně rozhodnout, zda bude či nebude dělat cokoli, co není zákonem zakázáno. Každý může vyrábět a prodávat zboží, jehož výroba nebo prodej nejsou zakázány."

Proč tedy zakazujeme drogy, jež jsou méně škodlivé, než ty povolené (u některých je to evidentní, třeba u konopí či lysohlávek či nedávno zakázaného salvinorinu A, ale poukázal jsem, že i heroin kromě vyvolání závislosti a chronické zácpy nezpůsobuje takové problémy, jako inhalace cigaretového kouře) a současně bojujeme za "principiální právo" užívat drogy, jejichž "povolenost" vůbec nesouvisí s jejich škodlivostí, ale jen a pouze s naší lokální kulturní tradicí? Jak to tedy s tou svobodou jednotlivce vlastně je?

---

Rád bych dodal, že nejsem žádný "prokonopný" ani jiný aktivista, kromě kofeinu a střídmého pití alkoholu žádné jiné povolené ani nelegální drogy neužívám, a osobně mám ohledně současného protikuřáckého boje dosti smíšené pocity. Nicméně cokoli, co znechutí případné prvouživatele tabáku, tedy mládež, pokládám za pozitivní. Závislé kuřáky ošklivé obrázky neodradí, ale o ty zde asi až tolik nejde.

--- Děkuji za trpělivost při čtení mého příspěvku a těším se na odpověď.

1 1
možnosti
Foto

Tak tohle nám tvoří zákony. To je otřesné Rv

0 1
možnosti
Foto

Problém je, že kuřák jako takový NENÍ svobodný člověk. Je totiž závislý na nikotinu, a podle toho také jedná.

2 2
možnosti

Rv Jakápak svoboda, tam kde je závislost. Těch informací o škodlivosti kouření je dost, navrhopvatelé v EU si uvědomují, že tyto informace nestačí.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS