Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Juraj 1

11. 3. 2012 19:01
Snaha o tabulkové platy

je v přímé úměře k nesvobodě systému. Měl by jste se rozhodnout. BUď chcete státně dirigistické zdravotnictví, které penalizuje kvalitu a objem (neplacením nebo srážkami) jako je teď a k tomu patří tabulkové nebo jinak regulované platy.

Nebo chcete systém relativně svobodný, zdravotní pojištění odměňující kvalitu a efektivnost, nepreferující nemocnice podle kamarádů (klientelismus se tomu říká) , bez penězovodů do stranických pokladen pro které jste nikdy nic neudělali ve vaší rodné straně, pak mohou v klídku být volné platy.

Pracuji 25 let ve zdravotnictví, vím o čem mluvím.

Neoblbujte národ řečma o svobodě. Hodně se dívají, co děláte, ne o čem žvaníte.  Viz Slovensko.:-P

0 0
možnosti
JC

A.C.Dupin

12. 3. 2012 6:22
Re: Snaha o tabulkové platy

Tabulkové platy jsou pouze reflexí toho, že cena práce lékaře je fixně dána úhradovou vyhláškou, protože kvalitu zdravotníků nelze objektivně rozvrstvit tak, aby mělo individuální stanovení ceny práce smysl. To, že se cítíte být kvalitním lékařem/biomedicínským technikem/biochemikem/fyzioterapeutem/ošetřovatelem/sanitářem/..... je s největší pravděpodobností váš subjektivní pocit. Něco takového se projevuje prakticky u každého, kdo nemá zrovna klinicky aktivní depresi nebo netrpí pocity méněcennosti. Zkuste se však chladně a s minimálním vlivem emocí srovnat se všemi kolegy na vašem postu se zhruba odpovídající délkou praxe - zjistíte, že snad až na jednu dvě lemry, které nikdo nevyhodí jen proto, že za ně není náhrada, a na jednoho snaživce, který vlastní knihovničku rozsáhlejší než je nemocniční a který si čistě o vlastní "újmě" si již pátým rokem dělá Ph.D., jste na stejné odborné úrovni jako většina vašich kolegů.

1 0
možnosti
A

amenhotep16

10. 3. 2012 0:53
Cabrnoch?

Podle vzoru z Cimrmanovy hry "Vizionář": Bezruč? Není to ten pisálek, co proti nám píše ty básničky? Replikuji: Cabrnoch? Není to ten europoslanec, co výhodně prodal akcie IZIPu? A on, že by si ode mě koupi důl (myslím, že by by mi doporučil něco výhodného)? Tomu se ani věřit nechce. Jaký altruismus! A zase Cimrman: On žere lidi? Že se nestydí! A tak je to někdy pořád.

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 3. 2012 16:00
to je bohužel ta linearita liberalismu

že chápou  jako podstatný vždy pouze jeden vztah,tedy v tomto smyslu zaměstnavatel-zaměstnanec, tedy nemocnice-lékař.  Z tohoto pohledu  nemocnice  nepotřebuje kvalitně platit kvalitní lékaře.Úplně stačí si najmout minimální počet těch nekvalitních, kteří poskytují pouze základní službu sjednanou se zdravotními pojišťovnami pro pojištěnce v určité lokalitě. Když jí poskytují špatně a zdlouhavě, pacienti to musí strpět a chodit častěji   když jí poskytují pomalu, pacienti musí čekat a přihlašovat se na pozdější termíny.Většinou jinou šanci nemají, nemají ani čas ani prostředky aby příliš často dojížděli do vzdálenějších kvalitnějších středisek.

Na to aby se situace změnila, by se úplně musel změnit systém proplácení výkonů,aby pojišťovny proplácely jinak kvalitní a nekvalitní výkony Prozatím  nemocnice nemají argumenty na to aby za "kvalitní práci svých lékařů" dostávali víc peněz, čili jim nezbývá než tabulkově požadovat zvýšení pro všechny,jinak právě ti kvalitní odejdou

0 0
možnosti
RX

hcwerk

9. 3. 2012 14:55
???

"Je potřeba dovolit vlastníkům zdravotnických zařízení, včetně státu, krajů a obcí, aby ohodnotili práci svých zaměstnanců podle toho, jakou práci odvádí, jak moc tyto pracovníky potřebují a také podle toho, kolik peněz ze svých příjmů na mzdy vyčlení."

Mám ten odstavec chápat tak, že bojujete za zrušení sazebníku výkonů a úhradové vyhlášky? Jinak to v žádném případě není svobodná dohoda zaměstnance a zaměstnavatele, ale diktát MZ o výši maximálního platu.

Takže se dá říct, že ODS bojuje za nízké platy schopných? Nebo co si mám o tom vašem blábolu myslet?

0 0
možnosti
Q

QQ.

9. 3. 2012 14:00
Kristova noho

;-D;-D;-D Tak vy jste poslanec, a vy muzete mit tarif, ten vam neva...;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Q

QQ.

9. 3. 2012 14:20
Re: Kristova noho

Hrubý měsíční plat poslanců EP činí podle jednotného statutu v roce 2011 7.956,87 EUR. Plat je hrazen z rozpočtu Parlamentu a odvádí se z něj daň EU a příspěvek na úrazové pojištění. Po těchto odvodech plat činí 6.200,72 EUR. Členské státy mohou plat podrobit rovněž vnitrostátnímu zdanění. Základní plat je stanoven na 38,5 % základního platu soudce Evropského soudního dvora.

!!Tarif, ktery zajistuje autora, ten nevadi, vadi tarif 20 - 30 tisic korun, ktery ma zajistit existenci rodiny lekare, ucitele...To je tragedie tohoto statu, ze lide, kteri nas zastupuji  uz nemaji soudnost. To, co si zajisti pro sebe jinym klidne uprou.!

2 0
možnosti
Q

QQ.

9. 3. 2012 13:55
Bez tarifu to nejde

Ve zdravotnictvi, ve skolstvi. Myslenka, ze tarif neni potrebny vychazi z mytologie, ze vztah mezi zamestnancem a jeho zamestnavatelem je idylka, kde spravedlivy sef hodnoti skutecnou praci, schopnosti a vykon zamestnance. Co vic nez takovyto ideal si prat. Kdo z nas by nechtel zit v takove pohadce, snad jen nekolik neschopnych. Bohuzel nezijeme v pohadce, ale v realite. Ta ceska rika, ze temer ve vsech zamestnanich, kde tarif neni dochazi k neskutecnym nespravedlnostem. Schopny clovek zcela bezne muze mit o tretinu a vice mensi plat nez neschopny blb. Proc? No proste proto, ze ten neschopny ma taticka, znameho, kdo ho tam dosadil, do vsech firem je mozne dosazovat neschopne lidi, uhlidat se to da jen v malych firmach o nekolika zamestnancich, ve velke firme ne. Skolstvi je velka firma a zdravotnictvi take. Praci pak odvadi pracovnici s polovicnim platem i za sve neschopne kolegy dosazene proteckne. Ze mohou odejit a firma skrachuje?

1 0
možnosti
Q

QQ.

9. 3. 2012 13:56
Re: Bez tarifu to nejde

Ve state, kde zuri nezamestnanost, kde v jistych specializacich je jen nekolik firem? To si muze myslet male dite, ne dospely clovek. Vetsina lidi nemuze odejit, nema kam a zamestnavatel to dobre vi.

!! Tarif je jedinou ochranou pro lidi bez taticku a maminek, lidi, kteri maji jen svoji obcanku, jmeno, adresu, diplom a svoje schopnosti. !!

0 0
možnosti
DK

dakram1

9. 3. 2012 13:20
Sorry..

Když budete dělat ve velké smluvní firmě...tak dostanete smluvní plat..a podmínky pro odměnu....a nikdo s Vámi nediskutuje...já nevidím, že lékaři a ostaní by byli něco jiného...žádné tabulky nepotřebují...ať si rozhodne ředitel a buď se to zaměstnancům bude líbit a půjdou o důům dál....

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

9. 3. 2012 12:53
Lékaři odejdou, léčit bude Cabrnoch

Za peníze, které stát vložil do Vás, Cabrnochu, by bylo možné léčit zástupy dlouhodobě nemocných a výsledkem Vaší činnosti je co ? Výyledkem Vaší činnosti je návrh na rozvrácení zdravotnictví zrušením mzdových tabulek. To je příznačné pro člena ODS, pak nemáme mít takový dluh !Rv

0 0
možnosti
M

Mychal.B.

9. 3. 2012 13:01
Re: Lékaři odejdou, léčit bude Cabrnoch

Tipuju, že bez tabulky se ani nevysereš. Holt, komunista...

2 0
možnosti
JM

janacz

9. 3. 2012 12:31
se vnese další chaos

do již dosti chaotického prostředí :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Dětský lékař, politik zabývající se sociální a zdravotní tématikou, dříve náměstek ministra zdravotnictví, poslanec a nyní poslanec Evropského parlamentu za ODS.