Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Kulhánková, dcera

3. 3. 2012 10:27
Mno,

ono je to tak, že v lékařském zařízení se dají lépe, či vůbec, řešit komplikace, které v domácích podmínkách řešitelné nejsou. Na druhou stranu, v lékařském zařízení nezřídka nastávají komplikace, které by v domácích podmínkách vůbec nenastaly. Každopádně, názor člověka spojeného s projektem IZIP je celkem, ehm, nepodstatný.

1 0
možnosti

dva mraky

3. 3. 2012 10:15
Je to jasne rozdane

Porodnice poskytuje nejlepsi zajisteni proti zdravotnim komplkikacim ale zaostavaji ve vytvoreni psychicke pohody. Domaci prostredi poskytuje psychickou pohodu ale ma bidne zajisteni proti zdravotnim komplikacim. IMHO nema cenu resit co je lepsi protoze oboje je spatne. At si kdo chce co chce rika zbytecny stres behem porodu zvysuje vyskyt zdravotnich komplikaci(porodnice) A spatne zajisteni proti zdaravotnim komplikacim muze matku i dite privest na krchov.(domov) Volani po domacich porodech je zcasti signalem ze porodnice by potrebovaly nejake zmeny.

0 0
možnosti
DT

tanker d

3. 3. 2012 10:25
Re: Je to jasne rozdane

Vidím to spíš tak, že ženské se bojí rodit. A to je přeci normální, když člověk uváží, co tam na vás čeká... a tak je stress věcí matky, ne porodnice. dokud je matka hysterická, porodnice s tím nic nenadělá. řekla bych, že převážná většina těch hrůzostrašných historek o porodnicích co kolují na netu je důsledek poporodní psychozy a hormonálních změn. 

V porodnici se k vám chovají jako ke každému, není důvod si myslet, že tam jsou psychopati, kteří jen čekají na to, někomu ubližovat... přesto často tak často ty zprávy z porodnic vypadají... zvláštní... že? Poporodní psychoza je známá věc, bohužel tohle všechno jenom nahrává do ruky nebezpečné skupince lidí, kteří se rozhodli, že na těch porodech jdou taky trhnout dobrý prachy. Co na tom, že díky nedostatečné péči pak skápne několik mamin a spousta děcek zůstane mrzáky... kdo chce tam...

0 0
možnosti
MR

Mončí2

24. 2. 2012 17:00
I zpočátku bezproblémový porod se

může z minuty na minuty vyvinout v problémový,kdy se jedná o vteřiny.V porodnici jsou k dispozici přístroje,operační sály,zkušený personál,takže vědomně doma rodí jen ta žena,která myslí více na své pohodlí než na zdraví a život dítěte.

2 0
možnosti
EK

Y.N

25. 2. 2012 19:15
Re: I zpočátku bezproblémový porod se

A v porodnici se myslí na co???To by tam nemohl umřít pak nikdo a kupodivu se tam umírá. Tož kdo za to može?? Svatý Petr?

0 0
možnosti
EK

Y.N

24. 2. 2012 16:38
Běžte do zadele chlape!!!!

To běžte vykládat těm, co pohřbily manželku a matku po porodu v české porodnici!!2X mi to stačilo a už nikdy více;-€

1 0
možnosti
DT

tanker d

3. 3. 2012 9:57
Re: Běžte do zadele chlape!!!!

Protože porod je makačka a zabíračka na tělo. Dávno rodit neumíme, děti mají díky vývoji našeho druhu daleko větší hlavičky než by měly mít, a proto při domácích porodech zařvou ne promile ženských (jako při využití veškeré lékařské péče v nemocnicích), ale desítky procent. Tenhle IN-trend se vyřeší hned, jakmile bude povolen, po desítkách prvních úmrtí.

Kdo chce kam, pomozme mu tam, je to na darwinovu cenu, když se ženská rozhodne rodit bez pomoci nebo s pomocí amatérů doma na gauči. Rv

1 0
možnosti
G

Gwendolyn!

24. 2. 2012 16:16
Jenze zakazat to nemuzete, je to proti EU a vsem

narizenim vsech uzasnych organizaci a vubec zapadniho sveta. Takze se muze jen to ztizit, udelat podminky tak, aby porod doma byl velmi, velmi neatraktivni.

0 0
možnosti
EK

Y.N

24. 2. 2012 16:38
Re: Jenze zakazat to nemuzete, je to proti EU a vsem

Chvála bohu za toEU

0 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 2. 2012 14:52
tehotenstvi neni nemoc pane doktore

takze lekar je potreba jen, pokud se tehotenstvi z nejakych duvodu stava nemoci. Nechte lidi at se sami rozhodnou.

0 0
možnosti
E

evon

24. 2. 2012 15:12
Re: tehotenstvi neni nemoc pane doktore

Jenže nemocí se může stát během několika vteřin, vážený mudrlante - - -  takže ve zlomku času pak může být najednou pozdě na to, aby "samostatná, emancipovaná, velice chytrá matka" zjistila, že to - ejhle - najednou - ejhle - nezvládá a bude potřebovat pomoc, ale RYCHLE, proboha.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-/

4 0
možnosti
IH

misaviki

24. 2. 2012 14:10
Další chlap co mudruje o porodech

Je vidět že jste lékař a muž (ostatně proč mají muže neustálou potřebu vyjadřovat se k věcem jako je porod, těhotentví, menstruace, ženský orgasmus...). Možná by jste se měli zamyslet vy lékaři spolu se zdravotnickým personálem nad svým chováním v porodnicích. Já rodila jednou a napříště mám strach - a z bolesti to není. Po 5 dnech pobytu v nápravném zařízení zvaném porodnice jsem měla ukázkovou poporodní depresi způsobenou sprotným a hulvátským chováním personálu. Běžné bylo křičet na už tak dost vyděšené matky, buzení v 5 ráno, pohrdání, neúcta. Dodnes nechápu,proč jsem musela v porodnici ležet, když mi nikdo s ničím nepomohl a bylo se mnou zacházeno jako s otravným hmyzem, když jsem žádala o radu nebo pomoc.Dětské sestry nic nevysvětlily,nikdo si nás nevšímal,neporadil.Všechno jsem si postupně osvojila až po příchodu domů za pomoci kamarádek a maminky.Namítnete,že stačí nebýt citlivá a rozmazlená.Ale jestli vám to pane doktore zapomněli při studiu říct, porod je hlavně psychická

0 0
možnosti
IH

misaviki

24. 2. 2012 14:15
Re: Další chlap co mudruje o porodech

záležitost, o období šestinedělí, kdy matka dítě potřebuje v první řadě klid, ani nemluvím. Jen pro příklad - po porodu mě nechali o půlnoci 20 ležet na chodbě bez jakéhokoliv dohledu a bez možnosti se kohokoliv dovolat. Lékař odešel a službu konající sestra mi dost drsně a vztekle hodila na břicho jakýsi těžký polštář,aniž by řekla co s tím a šla. 20 minut nikde nikdo! To si jaksi protiřečí s vaším slavným strašením masívním poporodním krvácením. Kdyby se mi to stalo, než se někdo objevil, jsem mrtvá (a nikdo by za to samozřejmě nemohl). Velmi jsem zanevřela na porodnice, ale doma bych přesto nerodila. Volila bych porodní dům, ale ten jste vy lékaři, opět uštěkali už v zárodku. Musím říct, že poslední dobou jsem trochu vůči porodnicím zmírnila - moje sestra rodila na Kladně měla super přístup a pomoc personálu, fakt paráda. Taky žádná deprese a zahojená po pár dnech (já půl roku komplikace).Žena má právo na slušné zacházení při porodu a po něm, to je základ.

0 0
možnosti
L

lajika

24. 2. 2012 13:53
ještě před tím,

než jsem (v porodnici) porodila dceru, bych s vámi bezvýhradně souhlasila. Po "zážitku" z porodnice už ne. Ano - osobně bych své případné další děti šla i přesto opět porodit do porodnice, ale ženy, které bojují za domácí porody, jsem přestala považovat za zhysterizovanou smečku.

Co zkomplikovalo můj porod a udělalo z něj rizikovou záležitost ukončenou císařským řezem bylo jedině a pouze jednání lékařů v porodnici. Měli pak plný ruce práce s tím, aby situaci, kterou sami vyvolali, zase zachránili. Což se jim, pámbů zaplať, povedlo, ale moje představa lékařů jako zkušených odborníků tím vzala dokonale za své.

2 0
možnosti
I

iVčera.iDnes.iZítra

3. 3. 2012 13:45
Re: ještě před tím,

A co se vlastně stalo? To opravdu není rýpání, jen mě to zajímá, pokud teda o tom chcete mluvit.

1 0
možnosti
JM

janacz

24. 2. 2012 12:38
Je to každého věc

jsou i ženy, které těhotenství zatají a porodí kdovíkde ...  chování se v těhotenství nezodpovědně...   prostě je to jako rovnat psovi ocas. :-(

0 0
možnosti
I

ika

24. 2. 2012 9:17
Ne, že byste neměl pravdu,

ohledně toho, že v porodnici je to bezpečnější, ale způsob, jakým to podáváte, by mě rozhodně přesvědčil, abych raději rodila doma (kdybych to měla ještě někdy v plánu) než v porodnici, hlavně pokud byste tam byl Vy.:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
Dětský lékař, politik zabývající se sociální a zdravotní tématikou, dříve náměstek ministra zdravotnictví, poslanec a nyní poslanec Evropského parlamentu za ODS.